POWERLEES® Rouge
Preparat na bazi inaktivisanog kvasca i beta-glucanaze,
pripremljen za upotrebu od faze alkoholnog vrenja
SPECIFIKACIJA I ENOLOŠKE OSOBINE:
Zahvaljujući posebnoj formulaciji, POWERLEES® Rouge pruža:
• Inaktivisane kvasce bogate manoproteinima (stabilizacioni učinak) i protein Hsp 12 (izvor peptida sa osećajem slasti)
• beta-glucanazu, enzim koji ubrzava ekstrakciju gore navedenih sastojaka i omogućava njihov rani ulazak u vino.
Zahvaljujući ovome POWERLEES® Rouge :
• Unosi sastojke iz ćelija kvasaca od faze vrenja što umekšava i pročišćava vino
• Olakšava ekstrakciju sastojaka sa visokim senzornim potencijalom (slatki peptidi iz proteina Hsp12) prisutnih u ćelijskom omotaču inaktivisanog kvasca, ali i sastojaka iz fermentacionih kvasaca.
• Doprinosi stabilizaciji vina unosom manoproteina iz kvasaca
• Omogućava lakšu filtraciju
POWERLEES® Rouge je posebno pogodan za vina namenjena bržem izlasku na tržište