loader

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/wineart/public_html/revin.rs/wp-content/themes/wpog-revin/page-proizvod.php on line 55

Aktivator bakterija jabučno-mlečnog vrenja, pokretanje i ubrzavanje kinetike vrenja

SPECIFIKACIJA:
Kombinujući hranljive sastojke (inaktivisani kvasac) i detoksikante (ćelijski zidovi kvasca) MALOSTART®:
• Optimizuje preživljavanje mlečnih bakterija adsorbujući masne kiseline kratkog i srednjeg lanca
• Pojačava aktivnost bakterija snabdevajući ih hranljivim sastojcima koje one direktno usvajaju
Sastav MALOSTART® je tako optimizovan da obezbedi esencijalne amino kiseline za mlečne bakterije (glutaminska kiselina, valin…) uz umanjenje količine amino kiselina koje su prekursori biogenih amina (histidin, tirozin…). MALOSTART® je bogat u esencijalnim vitaminima za JM bakterije i mineralnim solima (Mg, Mn) koji su neophodni kofaktori za JM enzime.

ENOLOŠKA PRIMENA:

Preporučuje se za vina sa malim sadržajem hranljivih sastojaka (termovinifikacija, odsustvo taloga, veoma nizak turbiditet), usporene alkoholne i jabučno-mlečne fermentacije ili u teškim uslovima (visok sadržaj etanola, kasna ili prolećna JM fermentacija)
MALOSTART® podstiče rst populacije JM bakterija
MALOSTART® se može koristiti kod svih tipova vina
MALOSTART® je neutralan sa stanovišta organoleptike

VAŽNA INFORMACIJA

Poštovani, kancelarije Revin d.o.o. se od sada nalaze na novoj adresi, Kneza Višeslava 88, Beograd – Košutnjak.