CASEI PLUS je dobijen iz svežeg, obranog i pasterizovanog mleka. Oblika je belog praha, bez stranih mirisa i ukusa. Zahvaljujući visokoj čistoći i visokom sadržaju proteina, efikasniji je od uobičajenih preparatana bazi kazeina. Metod proizvodnje garantuje laku rastvorljivost i usvajanje vode. Lako se priprema i reaguje. Odsustvo K-bikarbonata čini da nema modifikacije kiselinske ravnoteže i promene pH vrednosti.
ENOLOŠKA PRIMENA
• U slučaju oksidacije vina CASEI PLUS vrši dekolorizaciju vina, osvežava je i pročišćava miris i ukus.
• U slučaju berbe sa Botrytisom, CASEI PLUS se preporučuje za tretman mladih belih i roze vina (i crvenih u određenim slučajevima) za umanjenje oksidisanog karaktera.
• CASEI PLUS se koristi i za prečišćavanje vina pred flaširanje
• CASEI PLUS umanjuje sadržaj gvožđa u belim vinima