loader
default-header-image

Vegecoll

Stvoren u Laffortom razvojnom sektoru, VEGECOLL je protein izdvojen iz krompira bogat patatinom, koji je odabran zbog svojih pročišćavajućih sposobnosti. Visoka koncentracija prirodnih biljnih proteina sa vrlo visokim Zeta (elektrokinetičkim) potencijalom u VEGECOLLu čini ga jednim od najreaktivnijih proteina u širi i vinu.
VEGECOLL se koristi:
• U širi: naročito tokom flotacije – skraćuje vreme flotacije i uklanja fenolne sastojke (kako oksidisane tako i one koji su skloni oksidaciji)
• U belim, roze i crvenim vinima: zbog visokog stepena prečišćavanja i taloženja, stabilizacije bojenih materija i eliminacije tanina odgovornih za trpkost
• IN-LINE prečišćavanje vina: zahvaljujući izuzetnoj reaktivnosti i niskog stepena blokiranja i zapušavanja pora na filterima (clogging), VEGECOLL je jedini prizvod na bazi proteina koji se može koristiti u cross-flow filtraciji i preporučen je od Bucher-Vaslina za in-line korišćenje za roze i crvena vina. Na ovaj način se omogućava da se u jednom procesu filtracije vino prečisti, stabilizuje i poboljša filtrabilnost tretiranog vina.

VAŽNA INFORMACIJA

Poštovani, kancelarije Revin d.o.o. se od sada nalaze na novoj adresi, Trinaestog oktobra 13, Gross Optik kompleks, Umka.