Kompletno hranivo zasnovano na organskom i neorganskom azotu. Nutristart Arom je posebno formulisan za razvoj organoleptičke kompleksnosti (miris i ukus) belih i roze vina. Izbalansiran odnos organskog i neorganskog azota daje elegantnija vina, sa više finoće, tipičnosti i balansa. Deo bogat glutationom potpomaže bolju zaštitu aroma formiranih tokom vrenja.
ENOLOŠKE OSOBINE
• Osigurava konzistentnu i kompletnu fermentaciju u slučaju laganog do srednjeg nedostatka azota
• U slučaju većeg nedostatka azota ili visokog ABV, treba dopuniti Nutristart Arom sa DAP-om radi sigurnije prihrane kvasca
Količina YAN-a treba da bude određena u skladu sa potencijalnim ABV u šir. Za uspešno vrenje treba dodati više azota i faktora rasta ukoliko je ABV visok. Po potrebi konsultujte Laffort on-line instrukcije za pravilnu prihranu kvasca na Laffort & You stranici