loader
default-header-image

FRESHAROM

FRESHAROM®
Preparat od inaktivisanog kvasca visoke zaštitne moći, namenjen očuvanju aroma u belim i roze vinima

SPECIFIKACIJA
FRESHAROM® je rezultat istraživanja na fenomenima zaštite od oksidacije tokom odležavanja na talogu kvasca. Kvasac ima važnu ulogu u biosintezi i oslobađanju antioksidativnih sastojaka kao što su aminokiseline i sumporni peptidi uključujući i glutation.
Zahvaljujući svom posebnom sastavu FRESHAROM® dejstvuje na sledeće načine:

• Omogućava da kvasac asimiluje glutationske prekursore (cistein, N-acetil cistein) tokom alkoholnog vrenja i podiže sadržaj glutationa u širi i vinu.
• Štiti aromatski potencijal vina i vidljivo odlaže pojavu oksidisanih nota (sotolon i fenilacetaldehid)
• Blokira mehanizme potamnjivanja
• Obogaćuje hraniva za kvasce tokom alkoholnog vrenja

FRESHAROM® pomaže da se dobiju aromatičnija vina sa višim potencijalom za odležavanje

VAŽNA INFORMACIJA

Poštovani, kancelarije Revin d.o.o. se od sada nalaze na novoj adresi, Trinaestog oktobra 13, Gross Optik kompleks, Umka.