FRESHAROM®
Preparat od inaktivisanog kvasca visoke zaštitne moći, namenjen očuvanju aroma u belim i roze vinima
SPECIFIKACIJA
FRESHAROM® je rezultat istraživanja na fenomenima zaštite od oksidacije tokom odležavanja na talogu kvasca. Kvasac ima važnu ulogu u biosintezi i oslobađanju antioksidativnih sastojaka kao što su aminokiseline i sumporni peptidi uključujući i glutation.
Zahvaljujući svom posebnom sastavu FRESHAROM® dejstvuje na sledeće načine:
• Omogućava da kvasac asimiluje glutationske prekursore (cistein, N-acetil cistein) tokom alkoholnog vrenja i podiže sadržaj glutationa u širi i vinu.
• Štiti aromatski potencijal vina i vidljivo odlaže pojavu oksidisanih nota (sotolon i fenilacetaldehid)
• Blokira mehanizme potamnjivanja
• Obogaćuje hraniva za kvasce tokom alkoholnog vrenja
FRESHAROM® pomaže da se dobiju aromatičnija vina sa višim potencijalom za odležavanje